Loading...
Denne form for kropsterapi tages der udgangspunkt i hele dig - altså kroppen og sindet.
 
Kropsterapi består af pulserende massage, akupressur, vejrtrækning og samtale.
 
Vi sporer ind på, hvor smerten stammer fra i samtale før og under kropsterapien. 
 
Måske der mærkes smerter i venstre skulder? Så vil der ud over, at være fokus på skulderen også være fokus på, hvornår smerten startede og hvorfor. Det er for, at få arbejdet med de steder på kroppen, der har den sammenhæng til den venstre skulder og samtidig om det er psykisk betonet, at smerten har sat sig netop dér. Derfra kan der arbejdes med spændinger i flere dele af kroppen og hjælpe med, at få løsnet det der psykisk har sat sig.
 
Hvorfor er der fokus på vejrtrækningen? - som voksne har vi ofte glemt, at trække vejret i hele kroppen - bryst, mave og nedre mave, samtidig.
Ofte når vejrtrækningen er overfladisk - kan det skyldes, at oplevelser tidligere i livet (som kan være glemt) har gjort, at man passer på sig selv.
 
Gode vejrtrækninger er med til, at hjælpe nervesystemet og er med til, at slippe spændingerne i kroppen.
 
Ikke alle smerter er psykisk betonet. Nogle er jo simpelthen arbejdsstillinger, der har belastet kroppen.

I Totum Kropsterapi ses på kroppens sammenhæng

De forskellige spændinger der er i nakken, afslører hvor på kroppen der også kan være spændinger og derfor arbejdes der flere forskellige steder på kroppen og ikke blot, hvor udfordringen og smerten er.
 
For eksempel ved spænding øverst i nakken, så arbejdes der også øverst i maven og øverst i benet.
 
Der er også krydsspændinger, så hvis udfordringen og smerten eksempelvis er i højre skulder, så krydser dette ned over ryg og videre ned til venstre lænd og ben.
 
Det giver lidt stof til eftertanke ?
 

Det er så vigtigt for mig, at være tydelig med, at for at mærke en forskel og du skal kunne få længere og varig glæde af behandlingen, skal der oftest mere end 1 behandling til.

 

Erfaringen viser, at et forløb ofte starter med behandling 1 gang om ugen i en periode, hvorefter der skrues op for intervallet mellem behandlingerne. Det vigtigste er, at du og din krop føler sig set, hørt og mærket - indtil der ikke er behov for det mere.

Hvis forløbet er længerevarende grundet kroniske lidelser, så vil det først være forløb som ovenstående og derefter individuelt, hvor lange intervaller der skal være mellem yderligere behandlinger og fremtidige behandlinger.